Така дісталась нам робота,

Є в ній і радість, є і турбота,

Є вічний пошук, безсонні ночі.

Та гріють душу дитячі очі.

вівторок, 5 січня 2016 р.







                           Видатні математики України  на монетах.



   Кожна країна має своїх героїв, видатних людей  і прагне їх увіковічити в назвах вулиць, міст, будов тощо. В нашій країні Національний банк України випустив наступні ювілейні монети:

Михайло Васильович Острогрський

  

                                       
Присвячена 200-річчю з дня народження видатного українського вченого-математика, академіка п’яти академій (Паризької, С.-Петербурзької, Римської, Туринської та Американської) Михайла Васильовича Остроградського (24.09.1801-01.01.1862), який народився у с. Пашенівка на Полтавщині. Основні його праці присвячені математичному аналізу, теоретичній механіці, математичній фізиці.

Олександр Михайлович Ляпунов


 

    Присвячена математику і механіку, академіку Петербурзької АН з 1901 року Ляпунову Олександру Михайловичу (1857 – 1918), праці якого стосуються небесної механіки, математики, фізики й теорії імовірності.

Георгій Феодосійович Вороний

      Присвячена великому вченому, одному з найвідоміших математиків світу Георгію Вороному, який народився в 1868 році. Георгій Феодосійович Вороний збагатив математичну науку значними відкриттями, які носять його ім’я. Сфера застосування його розроблень – від комп’ютерної графіки до геометричного моделювання та створення штучного інтелекту. У наш час роботи Вороного використовуються фахівцями різних галузей знань практично в усіх країнах Європи, у США, Канаді, Японії, Австралії, Гонконгу, Новій Зеландії тощо.


 





Немає коментарів:

Дописати коментар